Πόσες φορές έχεις σηκωθεί το πρωί να πας για δουλειά και κοιτάζοντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη ευχήθηκες να μην είχες βγει εχθές και να είχες κοιμηθεί λίγο παραπάνω; Ξέρω την απάντηση, πολλές φορές, όμως το έκανες ξανά και ξανά, γιατί την έχεις ανάγκη λίγη διασκέδαση. Μη νιώθεις ενοχές, δεν σε κατηγορούμε, κανείς δεν σε κατηγορεί, απλά πρέπει να ξεφορτωθείς κάπως τους μαύρους κύκλους που απέκτησες.

Σου έχουμε μερικά tips εύκολα, απλά και ανέξοδα, για να ξεφορτωθείς και τους μαύρους κύκλους και να δείχνεις πιο ξεκούραστη. Οπότε από εδώ και στο εξής, είτε είσαι έξω ως το πρωί, είτε ξενυχτάς διαβάζοντας, υπάρχει λύση.

  • Τόνωσε την κυκλοφορία του αίματος
    Η τοποθέτηση ενός μεταλλικού κουταλιού στο ψυγείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του πρηξίματος με δύο τρόπους: 1) η ψυχρή θερμοκρασία συμβάλλει στη σύσφιξη του πρησμένου δέρματος και 2) χρησιμοποιώντας την στρογγυλή πλευρά μπορείς να κάνεις μασάζ στην περιοχή των ματιών σου (από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία) βοηθά στην εκκίνηση της λεμφικής αποστράγγισης, καθώς συγκεντρώνεται αρκετό υγρό κάτω από τα μάτια σου όση ώρα εσύ κοιμάσαι.
  • Μείνε ενυδατωμένη
    Το αλκοόλ μπορεί να συμβάλει στο οίδημα και το πρήξιμο ακόμη και κάτω από τα μάτια σου. Η κατάποση αλκοόλ κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σου να διευρύνονται και μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν σε ελαφρά διαρροή από τα εν λόγω πρησμένα αγγεία, εξ ου και το κοκκινωπό χρώμα στο δέρμα σου και το συνολικό πρήξιμο. Επομένως, αν την επόμενη φορά που θα βγεις θέλεις να πιείς ακολούθησε το γνωστό κόλπο: για κάθε ποτήρι αλκοόλ που πίνεις, θα πίνεις κι ένα ποτήρι νερό. Έτσι και θα γλιτώσεις από την πιθανότητα να μεθύσεις και θα ξυπνήσεις λιγότερο πρησμένη.