Κορυφαίες θεραπείες με εγγυημένα αποτελέσματα, μόνο στα χέρια εξειδικευμένων γιατρών.

 

Η Αλήθεια

Η σύγχρονη αισθητική δερματολογία και ιατρική έχει κάνει άλματα μέσα στις τελευταίες δεκαετίες, προσφέροντας σε όλους εμάς πρωτοποριακές θεραπείες και τεχνικές, που μπορούν χωρίς χειρουργείο να μας χαρίσουν πίσω τη χαμένη μας νεανική εικόνα. Όμως συχνά ξεχνάμε πως η Αντιγήρανση είναι μία καθαρά ιατρική υπόθεση και οι θεραπείες της καθαρά ιατρικές πράξεις. Κάθε ενέσιμη θεραπεία διαπερνά το δέρμα μας και εγχέει μέσα του κάποια θεραπευτική ουσία, έτσι είναι εξέχουσας σημασίας και η ουσία αυτή να είναι κορυφαίας ποιότητας, χωρίς καμία «έκπτωση» σε θέματα ασφάλειας, και ο άνθρωπος που κρατά την βελόνα να είναι ουσιαστικός γνώστης της σύνθεσης, της ποιότητας, των αναγκών και της ανατομίας του δέρματός μας. Διασφαλίζοντας τις δύο παραπάνω συνθήκες, οι σύγχρονες ενέσιμες θεραπείες μπορούν να εξαλείψουν τα σημάδια του χρόνου, χωρίς περιορισμούς, επιπλοκές και δυσάρεστες εκπλήξεις. Άλλωστε, όπως δεν θα εμπιστευόμασταν το χτένισμά μας σε έναν δερματολόγο, πως θα εμπιστευτούμε το πρόσωπό μας σε κάποιον που δεν γνωρίζει τις ανάγκες του; Botox, Υαλουρονικό Οξύ και Νήματα Ανάρτησης και ό, τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για αυτά λοιπόν είναι θέμα του εξειδικευμένου δερματολόγου.

Botox

Το Botox συνεχίζει να αποτελεί ίσως την κορυφαία θεραπεία μη επεμβατικής διόρθωσης για το μέτωπο, τη ρυτίδα του μεσοφρύου, τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας, αλλά και την ανόρθωση φρυδιών και περιγράμματος προσώπου, καθώς χαρίζει άμεσα αποτελέσματα μόλις 10 ημέρες μετά την εφαρμογή του, με μεγάλη ασφάλεια και αποτελεί την πιο πολυδοκιμασμένη θεραπεία σήμερα. Εγχέεται μέσα στο μυ και τον κάνει να υπολειτουργεί, ή ακόμη και να παραλύει, αναλόγως με την ποσότητα που θα εγχυθεί και το αποτέλεσμα που θέλει να επιτύχει ο γιατρός. Η βοτουλινική τοξίνη σταματάει το νευροδιαβιβαστή από το να μεταφέρει το μήνυμα της κίνησης από το μυ στον εγκέφαλο και έτσι ο μυς στην ουσία σταματά να κινείται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι υπάρχουσες ρυτίδες να εξαφανίζονται, η περιοχή να ανορθώνεται και να προλαμβάνεται η επιδείνωση των παρόντων και η δημιουργία νέων ρυτίδων. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου 4-6 μήνες.

 

Υαλουρονικό Οξύ

Η εφαρμογή ενέσιμων fillers Υαλουρονικού Οξέος δίνει απάντηση στην απαίτηση για δραστική αντιμετώπιση των ρυτίδων χωρίς νυστέρι. Το υαλουρονικό οξύ, λόγω του έντονα υδρόφιλου χαρακτήρα του, συγκρατεί την υγρασία κάτω από το δέρμα όπου εγχέεται, με αποτέλεσμα την εκ των έσω ενυδάτωση, και προσδίδει όγκο, γεμίζει κενά και εξαφανίζει βαθιές και έντονες ρυτίδες σε ελάχιστα λεπτά στο περιβάλλον του ιατρείου με απόλυτη ασφάλεια. Τα ενέσιμα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος εγχέονται με τη βοήθεια πολύ λεπτών βελόνων μέσα στις ρυτίδες και τις εξομαλύνουν, όπως μέσα στη ρυτίδα του μεσοφρύου, στις ρινοπαρειακές αύλακες, στις ρυτίδες της πικρίας, στη δακρυϊκή αύλακα και σε κάθε άλλο κενό του προσώπου. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα ορατά και η διάρκειά τους έως περίπου 12 μήνες.

Νήματα Ανάρτησης

Τα Νήματα Ανάρτησης είναι φτιαγμένα από ένα απολύτως βιοσυμβατό απορροφήσιμο υλικό και πάνω τους φέρουν μικρούς κώνους, παρέχουν πολύ καλή και σταθερή στήριξη, σταδιακά απορροφώνται πλήρως από τον οργανισμό και εξαφανίζονται, αφήνοντας όμως πίσω το επιθυμητό αποτέλεσμα για καιρό μετά την απορρόφησή τους. Όταν τοποθετούνται καταλλήλως από τον γιατρό κάτω ακριβώς από την επιδερμίδα, εκτός του ότι αυτομάτως τεντώνουν, ανορθώνουν και στηρίζουν το χαλαρωμένο δέρμα, δημιουργούν παράλληλα και ένα πλέγμα γύρω από το οποίο αρχίζει να παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη. Αυτό τελικά έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός φυσικού πια πλέγματος, το οποίο παραμένει, ακόμη και όταν τα νήματα έχουν πια απορροφηθεί πλήρως, αφήνοντας το δέρμα πιο σφιχτό, πιο πυκνό και πιο ενυδατωμένο. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, ενώ μπορούν να έχουν διάρκεια έως και 1 χρόνο.

 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Dr. Πέτρο Φλώρο, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, ενεργό μέλος της Αμερικανικής AAD και της Ευρωπαϊκής EADV.